de l’Hort al Plat

Consum responsable a Primària

L’activitat està destinada a l’alumnat de 3r i 4t d’Educació Primària. És un taller de 3 hores distribuïdes en dues sessions.

  • La primera es fa a l’aula de l’escola. A partir de les aventures d’una taronja argentina* fem una visita “virtual” a una parada de fruita i verdura d’un mercat, on tots som participants actius. Coneixerem de prop d’on vénen els aliments, descobrirem com han estat tractats i repassarem criteris de compra.
  • A la segona, a la cuina, elaborem una recepta relacionada amb l’alimentació saludable i consolidarem rutines importants a l’esmorzar.

* història basada en el conte creat per Ajuda en Acció

A través d’aquesta dinàmica, promocionem l’alimentació saludable i responsable. Transmetem la diversitat d’opcions de compra, fent especial incidència en els productes ecològics, de temporada i de producció local. Reforcem els efectes positius per a la salut, la societat i la sostenibilitat.

De l'hort a taula - Mercè Homar, cuina conscient i saludable

Volem donar eines per ser crítics amb el que els envolta i poder seguir conductes i hàbits alimentaris adequats. I d’una altra, crear un espai d’experimentació on expressar opinions, sensacions i sentiments.

Aquest projecte treballa transversalment les àrees d’educació per a la salut, el consum responsable i transformador i la sostenibilitat.

L’Ajuntament del Prat del Llobregat ha inclòs aquest projecte, des del curs 2016-2017, dins les activitats educatives que ofereix a les escoles del municipi. Si voleu veure reportatge del curs 2017-2108 cliqueu aquí

(projecte co-creat en col·laboració amb Laura Casero i Maria Alcolado)

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close