Master Health

Fes un dinar saludable a l’Institut

Aprofitant l’èxit mediàtic dels concursos de cuina, a l’Escola Pérez Iborra, el mestre d’educació física, Lluís Almirall, juntament amb el de ciències del món contemporani i tutoria, han ideat un format similar, per a treballar la nutrició i els hàbits saludables amb els adolescents, en aquest cas han estat els estudiants de primer de Batxillerat.

Els proposem que pensin un dinar saludable i l’elaborin. Tot en format concurs!

Master Health - Mercè Homar, cuina conscient i saludable

Prèviament els recordem les bases d’alimentació saludable a través del mètode del plat i els expliquem les bases del concurs.

No només es valora la part nutricional sinó que es tenen en compte els següents aspectes: sabor, estètica, organització, temps d’execució, implicació i treball en equip, higiene, economia i sostenibilitat.

Es distribueixen en 3 grups i cada equip té un pressupost de 20 €.

El primer que fan els alumnes és dissenyar el menú. A continuació marxen a comprar els ingredients i finalment compten amb 1,5 h aproximadament per cuinar.

Per a la avaluació, el jurat fem un tast del que ens presenten. Els propis alumnes també tasten el seu menú i fan autocrítica. Finalment a través de les puntuacions s’arriba a un veredicte. Són moments molt tensos i emocionants!!

Abans i després de la dinàmica busquem algun espai per a donar resposta a qüestions que ens plantegen sobre alimentació i intentem consolidar hàbits saludables.

Tenim imatges de la tercera edició (curs 2018-2019)

Si voleu veure reportatge de la segona edició (curs 2017-2108) cliqueu aquí

Agraïm al centre cívic Navas, la cessió de l’espai de cuina

Master Health - Mercè Homar, cuina conscient i saludable

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close