L’Escola A Taula

Hàbits alimentaris de ben petits

Ja fa uns anys, que el Centre Cívic El Sortidor, amb el projecte Escola A Taula, aposta per l’educació alimentària i la creació d’hàbits saludables.

Cada vegada hi ha més oferta i més demanda d’aliments processats i pre-elaborats que fan incrementar les malalties relacionades amb alimentació (obesitat, diabetis, hipertensió, etc). Els infants són molt vulnerables a la publicitat i les modes. Per això és important poder adquirir hàbits alimentaris el més aviat possible.

Escola a taula - Mercè Homar, cuina conscient i saludable

A través de l’experimentació, els nens de 1r i 2n de Primària de les escoles del Barri del Poble Sec, tenen l’oportunitat, d’introduir conceptes, actituds i comportaments mitjançant tallers de cuina. Perquè cuinar és important en l’alimentació saludable i en la transmissió d’hàbits.

Expliquem propietats dels aliments però també es treballa el consum responsable, la participació, l’organització i la col·laboració.

Durant el curs 2017-2018 amb l’Escola Poble Sec i l’Escola Mossèn Jacint Verdaguer vam poder gaudir de 3 tallers on vam preparar uns farcells de verdures, unes crestes de tonyina i unes terrines dolces amb fruita de temporada sense sucres afegits. Amb l’Escola de Bosc de Montjuïc també vam tastar cookies de moniato !

Taller amb els infants de 2n de Primària de l’Escola Jacint Verdaguer de Barcelona. Avui fem un Pastisset de poma sense sucre

Taller on elaborem la massa de la nostra mini pizza i la farcim amb verdures

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close