L’Escola A Taula

Hàbits alimentaris de ben petits

Ja fa uns anys, que el Centre Cívic El Sortidor, amb el projecte Escola A Taula, aposta per l’educació alimentària i la creació d’hàbits saludables.

Cada vegada hi ha més oferta i més demanda d’aliments processats i pre-elaborats que fan incrementar les malalties relacionades amb alimentació (obesitat, diabetis, hipertensió, etc). Els infants són molt vulnerables a la publicitat i les modes. Per això és important poder adquirir hàbits alimentaris el més aviat possible.

Escola a taula - Mercè Homar, cuina conscient i saludable

A través de l’experimentació, els nens de 1r i 2n de Primària de les escoles del Barri del Poble Sec, tenen l’oportunitat, d’introduir conceptes, actituds i comportaments mitjançant tallers de cuina. Perquè cuinar és important en l’alimentació saludable i en la transmissió d’hàbits.

Expliquem propietats dels aliments però també es treballa el consum responsable, la participació, l’organització i la col·laboració.

Durant el curs 2017-2018 amb l’Escola Poble Sec i l’Escola Mossèn Jacint Verdaguer vam poder gaudir de 3 tallers on vam preparar uns farcells de verdures, unes crestes de tonyina i unes terrines dolces amb fruita de temporada sense sucres afegits. Amb l’Escola de Bosc de Montjuïc també vam tastar cookies de moniato !

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close