a Barcelona

Sucre i alimentació infantil

Actualment, l’OMS ens recomana, reduir el consum de sucre. Estudis científics confirmen que el consum habitual del sucre és un risc per a la salut. I no estem parlant només de les caries, sinó d’obesitat, diabetis, malalties degeneratives, cardiovasculars, etc.

Però, sabem quant sucre els oferim als nostres fills/filles al llarg del dia ? No només penseu en la bosseta de sucre que posem a la llet o en les begudes amb gas, sinó amb els iogurts, les galetes, els cereals d’esmorzar o en la pizza congelada i plats precuinats.

Per a no renunciar al sabor dolç existeixen alternatives saludables per a preparar postres i rebosteria !! Algunes us sorprendran pels aliments naturals usats i perquè no utilitzarem ni el sucre refinat ni productes químics ni greixos saturats!

CC Josep M. Trias i Peitx – Barcelona
Divendres 18 de gener, 18.00 a 21.00 h
Preu: 13,79 € Material: 2 €

Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries

Cada dia és més habitual trobar-nos amb persones amb problemes d’intoleràncies o d’al·lèrgies alimentàries. Els casos més habituals són la intolerància o al·lèrgia al gluten (celiaquia) i a la lactosa però n’hi ha molts més.

Sovint, cal comprar productes especials que no són fàcils de trobar i que tenen un cost econòmic elevat.  Veurem com identificar els aliments que cal evitar així com els diferents cereals que no contenen gluten (mill, blat de moro, blat sarraí, quinoa, arròs) i parlarem de  la seva versatilitat a la cuina i diverses formes de cuinar-los. També us oferirem alternatives per a substituir els làctics en cremes, salses, crepes, postres, plats principals, etc.

CC Trias i Peitx (Riera Blanca)
Divendres, 1 de febrer, 18.00 a 20.30 h
Preu: 13,79 € material: 2 €

La salut dels ossos i articulacions

¿Qui no ha tingut alguna vegada mal de genoll o molèsties a les espatlles o als canells ? Amb l’edat i segons la nostra activitat física podem patir dolors articulars.

En aquest taller et volem parlar dels aliments més importants per a enfortir les articulacions i evitar artrosi, artritis, osteoporosi, etc.

Descobrirem que la llet no és l’únic aliment ric en calci i que el calci no és l’únic mineral a tenir en compte en la salut dels ossos. Parlarem de com cuinar i utilitzar les algues, el sèsam, verdures d’hivern, llavors, espècies, etc.

CC Trias i Peitx (Riera Blanca)
Divendres, 1 de març, 18.00 a 20.00 h
Preu: 13,79 € material: 2 €
A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close