Xerrades amb degustació

Alimentació conscient, saludable i transformadora

Mercè Homar - alimentació conscient i saludable

A partir de la reflexió del què significa la sostenibilitat, extrapolarem aquest concepte a l’alimentació. Fem un consum responsable amb el nostre carro de la compra? És un acte que realitzem casi a diari i que té moltes repercussions.

Tractarem el consum conscient, la procedència, la producció ecològica, la temporalitat, els punts de venta, els embalatges, etc. Veurem com seleccionant els aliments, podem contribuir a la disminució de l’impacte ambiental i al mateix temps seguir una dieta sana i equilibrada. També veurem com amb la cuina d’aprofitament donem sortida a ingredients que estan a punt de fer-se malbé, com ara la fruita molt madura o les restes de menjar d’altres àpats.

Elaborarem un deliciós paté vegetal i us donarem moltes idees. Els productes seran de proximitat, de temporada i ecològics.

CC Trias i Peitx (Riera Blanca)
28 d’ abril, 10.30 a 12.30 h
Preu: 12,42 €  Material: 2 €

 

Mites i creences dels llegums

Amb aquesta activitat, volem contribuir a fer difusió d’aquest aliment i tractarem de clarificar algunes idees errònies que es tenen. Posarem de manifest que els llegums són rics en nutrients, ens aporten importants beneficis per a la salut, són econòmics i promouen la biodiversitat.

Els experts ens recomanen que mengem llegums de 2 a 3 cops per setmana, per seguir una alimentació sana i equilibrada. Però, quants plats tens al cap amb llegums ? Us ensenyarem com fer preparacions ràpides: cremes, gaspatxos, patés, hamburgueses, croquetes, etc. Sabíeu que també podem fer un allioli de cigró ?

CC Trias i Peitx (Riera Blanca)
12 de maig, 10.30 a 13.00 h
Preu: 12,42 € material: 2 €

 

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close