Alimentació conscient i saludable en temps d’hivern

Propostes per al primer trimestre 2019

Amb el fred us agafa mandra de cuinar? L’hivern us fa venir apatia, recolliment, poques idees o poques ganes de canviar, de buscar la creativitat? A moltes persones ens pot passar això, experimentar una baixada dels bioritmes en general, sobre tot després dels dies de grans celebracions i canvis en la dieta diària. Voleu idees, una empenta per recuperar l’energia sense perdre el sentit de l’alimentació plenament conscient i, per descomptat, saludable? Per a aquests mesos, de gener a març, us podeu apuntar totes aquestes activitats, variades i creatives. Moltes d’elles ja tenen obertes les inscripcions, així que no us adormiu gaire que les places són limitades.

Per afrontar aquest període us he preparat diversos tallers genèrics, com ara, gestionar l’estrès, canvis d’alimentació, cuina de temporada, cuina vegetariana o cuida els teus ossos –adaptades als productes de temporada– i el ja clàssic i intemporal cuinem sense sucre que ens és útil tot l’any i en altres situacions (menjant fora de casa, viatjant a altres cultures…)

A banda d’aquestes propostes també us ofereixo ampliar els vostres coneixements amb tallers específics sobre plats o aliments concrets. Us podeu apuntar a fer altres tipus d’amanides i vinagretes, seguir aprofitant tots els beneficis que ens aporta el moniato, un producte que encara està en temporada, aprendre una mica més sobre els patés i hamburgueses vegetals o ampliar el vostre repertori de receptes de sopes i cremes d’hivern.

Tallers infantils

No ens oblidem pas dels nostres fills i filles, del granet de sorra que podem aportar a la seva educació en aquest terreny, l’alimentació conscient i saludable. D’una banda teniu els tallers de Cuina en família i per un altre costat els tallers infantils. Hi ha propostes per a totes franges d’edat: de 4 a 7 anys, de 5 a 8 anys o de 8 a 12 anys. Segur que hi trobeu la que us encaixa a les vostres necessitats.

Showcooking

Finalment aquest trimestre també hi ha activitats amb degustació (showcooking), de manera que podeu aprendre un munt de coses sobre un tema concret i tastar-ho allà mateix. N’hi ha sobre el sucre i l’alimentació infantil, al·lèrgies i intoleràncies, la salut dels ossos i les articulacions, alimentació cardiosaludable o dolços saludables. Les tres primeres les trobareu a Barcelona, al barri de Riera Blanca, i les dues últimes a Castelldefels.

Què us sembla? Moltes opcions, moltes oportunitats per seguir aprenent i gaudint de la cuina amb l’objectiu de millorar la nostra salut i ser plenament conscients del que comporta quant a la nutrició, el medi ambient, la petjada ecològica i els residus. Tant de bo trobeu el taller o xerrada que esteu buscant i s’ajusti al vostre calendari. I el trimestre que ve hi tornem amb noves activitats i les mateixes ganes. T’hi apuntes?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close